16 Ιαν 2007


Συνέντευξη στο Ράδιο Μαχητής


με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Αποστολίδη


Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες οι ακροατές της εκπομπής «Επί Παντός» του Ράδιο Μαχητής.
Φιλοξενούμενοι στο στούντιο του σταθμού, με οικοδεσπότη τον Βαγγέλη Αποστολίδη, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΔΗ.ΣΥ.Ν) Κιλκίς, Χρήστος Καναρόπουλος και Νίκος Τερζής αντίστοιχα.
Αφορμή, οι τρέχουσες εξελίξεις που σηματοδοτεί η ψήφιση αλλά και η οσονούπω εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου που αφορά τη θεσμοθέτηση των Τοπικών –Δημοτικών και Κοινοτικών- Συμβουλίων Νέων. Ενός νέου φορέα συμμετοχικής δημοκρατίας δηλαδή, που πρόκειται πολύ σύντομα να αντικαταστήσει τις προϋπάρχουσες και παρακμάζουσες δομές των ΔΗ.ΣΥ.Ν.
Ξεκινώντας με ένα σύντομο απολογισμό δράσεων της περασμένης χρονιάς, ο απερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου συνέχισε με την ανάλυση του νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΤΟ.ΣΥ.Ν, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες, στις ευκαιρίες αλλά και στις προκλήσεις για συμμετοχή και δράση που προσφέρονται. Τέλος απευθυνόμενος στους νέους του νομού πρόσθεσε: «Αισθάνομαι πολύ περήφανος για το έργο που επιτελέσαμε μέχρι τώρα. Ωστόσο, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αγκαλιάστε το νέο φορέα και με τη συμμετοχή σας συμβάλετε ενεργά στην ποιοτική του αναβάθμιση.»
Στη συνέχεια τη σκυτάλη έλαβε ο γραμματέας του ΔΗ.ΣΥ.Ν που με την εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία ανέδειξε τις αδυναμίες, τις ασάφειες και τις παραλείψεις του επίμαχου νομοσχεδίου, δηλώνοντας όμως ξεκάθαρα πως: «Η πρωτοβουλία για τη θεσμοθέτηση των ΤΟ.ΣΥ.Ν είναι ιδιαίτερα σημαντική, όχι μόνο για την εξάπλωση και ανάπτυξη του θεσμού σε κάθε Καποδηστριακό Δήμο της χώρας, αλλά κυρίως γιατί διασφαλίζει τη νομική και οικονομική αυτοτέλεια των Συμβουλίων, που χωρίς να γίνονται το δεκανίκι της εκάστοτε δημοτικής αρχής, θα μπορούν πλέον πιο δυναμικά να επεμβαίνουν στα πολιτικά δρώμενα της τοπικής κοινωνίας.»

Αυτό που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η δημιουργία Μητρώου Νέων στο δήμο μας, όπου δημότες ηλικίας 15 έως 28 ετών θα έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν και στη συνέχεια να διεκδικήσουν την εκλογή τους στο Δ.Σ του ΤΟ.ΣΥ.Ν Κιλκίς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: