30 Ιουλ 2014


Η ποδηλασία δρόμου σε ρυθμούς προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα


Η Ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο κύπελλο στη Segovia

Επέστρεψε από την Ισπανία η Εθνική Ποδηλασίας δρόμου της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ όπου διεξήχθη από τις 21 έως τις 28/7/2014 το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας στην πόλη Segovia. Η διαδικασία πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς αγώνες έχει ήδη ξεκινήσει και ο στόχος μετά και την ολοκλήρωση και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Greenville στα τέλη Αυγούστου, είναι η χώρα μας να κατακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις πρόκρισης για το Ριο.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο που μόλις ολοκληρώθηκε, την καλύτερη διάκριση (6η θέση στο δρόμο αντοχής) κατάφερε να φέρει το πλήρωμα του tandem με τις Αδαμαντία Χαλκιαδάκη (αθλήτρια) και Αργυρώ Μηλάκη (πιλότο) Α.Σ. ΤΑΛΩΣ, με προοπτικές για ακόμη καλύτερη εμφάνιση στο Greenville.

H συμμετοχή νέων αθλητών σε αυτήν την αποστολή δίνει περισσότερες ελπίδες μελλοντικά, για την πιο δυναμική παρουσία της ποδηλασίας στο εξωτερικό.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης δήλωσε «Όλοι οι αθλητές έκαναν αξιόλογη εμφάνιση.Ειδικά, το πλήρωμα του tandemμε τις Αδαμαντία Χαλκιαδάκη (αθλήτρια) και Αργυρώ Μηλάκη (πιλότος) η, οι οποίες αν δεν είχαν την πτώση, η έκτη θέση που κατέκτησαν στο δρόμο αντοχής, θα ήταν πολύ καλύτερη και αν δεν ήταν το ποδήλατο για 60 χιλιόμετρα χαλασμένο, τότε η θέση που θα κατακτούσαμε θα ήταν πολύ καλύτερη. Όμως το πιο σπουδαίο είναι ότι περάσαμε στις γυναίκες τους 68 βαθμούς κάτι που σημαίνει ότι θα καταλάβουμε παραπάνω θέση στη κατατακτήριο κατάταξη όπως έκανα υπολογισμούς και έτσι θα πάμε στο Ρίο 2016». 

http://www.eaom-amea.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: