1 Αυγ 2017


Με εννέα αθλητές το ελληνικό μπότσια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας



Με τη συμμετοχή εννέα Ελλήνων αθλητών, συμπεριλαμβανομένου και του κατόχου τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, Γρηγόρη Πολυχρονίδη (BC3-Αετοί Αθήνας), πραγματοποιείται από αύριο έως και το Σάββατο 5 Αυγούστου στη Σεβίλη της Ισπανίας, το Παγκόσμιο Κύπελλο μπότσια.

Στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιώργου Τζίμα, θα βρίσκονται οι Παναγιώτης Σουλάνης (BC1, Άγιος Χριστόφορος), Χρήστος Κυπριώτης (BC2, Τυρταίος), Αλέξανδρος Παπαδάκης (BC2, Άγιος Χριστόφορος), Άννα Ντέντα (BC3, Άγιος Χριστόφορος), Κωνσταντίνος Μασούρας (BC3, Άγιος Χριστόφορος), Νίκο Βασίλη (BC4, Τυρταίος), Χρυσή Μόρφη Μέτζου (BC4, Άγιος Χριστόφορος) και Άρτι Τσουκάλι (BC4, Τυρταίος).

Στην ελληνική αποστολή μετέχουν ακόμη οι Sports Assistants και συνοδοί Ελένη Καλογεροπούλου, Μιχάλης Νικόπουλος, Ευθύμιος Χατζηγεωργαντής, Κατερίνα Πατρώνη, Χριστίνα Ντέντα, Σωτήρης Χρονόπουλος, Αθηνά Νίτα, Κατερίνα Παυλίδου, Τραντελίνα Τσουκάλη και Ευάγγελος Δήμου.

===============================================================

Την 4η θέση στο Παγκόσμιο Όπεν μπότσια που πραγματοποιείται στη Σεβίλη της Ισπανίας, κατέλαβε η ελληνική ομάδα BC1/BC2 αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Σουλάνη, Χρήστο Κυπριώτη και Αλέξανδρο Παπαδάκη.

Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στα ημιτελικά με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες. Νίκησε 5-4 την Ρωσία, 6-5 το Χονγκ Κονγκ και 11-5 την Σλοβακία, ενώ ηττήθηκε 16-3 από την Ταϊλάνδη. Στον αγώνα για την πρόκρισή της στον τελικό ηττήθηκε 8-2 από την Ολλανδία, ενώ παρά την υπερπροσπάθεια στον «μικρό» τελικό, έχασε τελικά 6-5 από την Ισπανία.


===============================================================

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Όπεν μπότσια που διεξήχθη στη Σεβίλη. Ο κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, με Sport Assistant την Κατερίνα Πατρώνη, βρέθηκε στην υψηλότερη θέση του βάθρου των νικητών στο ατομικό BC3, όπου έχει ρίξει όλο το βάρος αμέσως μετά το Ρίο, με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο «Τόκιο 2020».

Ο Πολυχρονίδης, ο οποίος να θυμίσουμε ότι είναι κάτοχος 16 σερί πανελλήνιων πρωταθλημάτων, στο προκριματικό γκρουπ νίκησε κατά σειρά την Άννα Ντέντα με 8-1, τον Άνταμ Πέσκα με 11-0 και τον Σκοτ ΜακΚάουαν στο τάι μπρέικ, ενώ ο κανονικός αγώνες είχε λήξει ισόπαλος 5-5.

Στα προημιτελικά, ο Πολυχρονίδης, νίκησε 9-0 τον Βέλγο Κένεθ Βερβίμπ, ενώ στα ημιτελικά έφτασε σε μία ακόμη εύκολη επικράτηση, αυτή τη φορά με 6-1 επί τoυ Βρετανού Πάτρικ Ουίλσον. Στον τελικό, ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε 3-1 τον Πορτογάλο Χοσέ Μασέδο κατακτώντας έτσι το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας.



www.eaom-amea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: